Remediile homeopate sunt obtinute in general din surse naturale, din plante, minerale sau produse animale (veninuri de insecte, serpi sau produse biologice patologice).
Unele remedii se obtin din medicamente sau substante care pot provoca efecte adverse puternice sau dependenta, cum ar fi antibioticele, cortizonul, somniferele, heroina etc., din produse alimentare (ciocolata, zahar s.a) sau din plastic. Alte surse sunt asa-numitele imponderabile : razele soarelui sau ale lunii, razele X, radiatiile emise de display-ul computerului sau tv.
Prin metodele specifice de preparare se extrage doar potentialul curativ, toxicitatea substantei de origine(in cazul veninurilor sau otravurilor) fiind inlaturata.
Remediile sunt disponibile sub forma de granule sau solutii. Pe eticheta, in afara denumirii remediului, sunt inscrise dilutia sau potenta remediului si tipul de dilutie, dupa modul de preparare. Exemple: Echinacea D (sau X) 3 este a treia dilutie decimala de echinacea; Arsenicum album CH 200 este a 200-a dilutie centesimala hahnemaniana de arsenicum.
Modul de administrare – cantitatea, frecventa, orarul sunt stabilite de catre homeopat. Sunt cateva recomandari pentru pacienti, care in general nu sunt considerate ca fiind dificil de respectat: nu se mananca si nu se bea nimic cel putin 15 min. inainte si dupa remediu, nu se mai folosesc produse care contin cofeina, menta, mentol si camfor -deoarece pot distruge efectul remediului s.a. Granulele se tin in gura (sublingual daca se poate) pana cand se topesc. Sugarii pot primi remediul dizolvat in lapte, intr-o cantitate mica de apa plata sau pe suzeta (granule sfaramate in prealabil).
http://sanatate.findtalk.biz/t510-cum-sa-produci-orice-remediu-homeopat-oricand-si-fara-nici-un-ban
Cum sa produci orice remediu homeopat oricand si fara nici un ban
Remedii homeopate facute cu ajutorul unui pix, o bucata de hartie si un pahar cu apa
Dupa mai mult de 6 luni de experiente pozitive (intre timp peste 5 ani !), chiar uimitoare, a sosit timpul sa fac publica o metoda simpla cu care oricine poate fabrica un remediu homeopat acasa si in mod gratuit. Remediul facut in acest mod are acelasi efect ca si administrarea de granule homeopate dizolvate intr-un pahar cu apa.
Putem fabrica deci acasa orice remediu homeopat in orice dilutie incepand de la CH3 pana la CH200 dar si dilutii foarte inalte (1M, 10M, 50M , 100M si MM) cat si dilutiile D (de la D2), Q (de la Q1) sau LM (de la LM1)
Pentru a "fabrica" un astfel de remediu este nevoie doar de un pix, de o bucata de hartie si de un vas cu apa - un pahar, cana sau o sticla (mai bine fara etichete). Materialul si culoarea vasului nu aunici o importanta.
Adaugare 2012: zguduirea apei (dinamizarea) nu este necesara deoarece remediul este proaspat facut si vibratia este activa si nu trebuie reactivata. In cazul granulelor dizolvate dinamizarea se face pt. a reactiva vibratia stocata in zahar.
Adaugare 2012: paharul nu trebuie pus la intuneric asa cum recomandasem initial. Nu are nici o influenta daca e facut
la lumina sau intuneric. Iar 2-5 minute de "programare" ajung. Programarea insemnand plasarea paharului peste hartia pe care s-a scris numele remediului...
Insa atentie:remediile homeopate se pot lua numai daca sunt potrivite simptomelor, cel mai bine indicate de un homeopat cu experienta (un medic homeopat). Remediile homeopate luatea aiurea pot da reactii adverse. Aceasta metoda nu se poate folosi in gluma si nici la intamplare caci prin folosirea ei necugetata pot aparea acelasi reactii negative ca si la folosirea de remedii homeopatice cumparate de la farmacie.
Cum se procedeaza la fabricarea unui remediu homeopat cu metoda cu hartia:
1. Se ia o bucatica alba de hartie nefolosita inca, pe care se scrie frumos numele complet al remediului si dilutia lui (de ex. "Arnica montana C9", "Aconitum napellus C12", "Argentum nitricum C30" - dilutiile C sau CH sunt identice.)
2. Hartia se pune sub un pahar sau o sticla cu ceva apa (cantitatea nu conteaza, o treime de pahar ajunge). Nu conteaza nici materialul din care e facut paharul sau sticla
3. Programarea apei Se lasa paharul cu apa timp de 3-10 minute peste hartia cu numele scris pe ea. Daca paharul sta mai mult peste hartie nu este nici o problema. In caz de urgente 5-10 de secunde de programare sunt suficente, de fapt programarea este aproape instantanee.
Administrarea
4. Ca la orice remediu homeopat lichid : se bea o singura inghititura (sau lingurita) din pahar si care se tine cateva secunde in gura inainte de a fi inghitita. Asta e tot ! Cantitatea de apa inghitat nu conteaza, la sugari pot fi si 2 picaturi.
5. In caz ca doza a fost una unica, restul de apa si paharul se spala foarte bine cu apa mai fierbinte (peste 40 de grade) ca sa nu ramana apa in pahar si sa nu bea ulterior altcineva din el. O picatura din acea apa are efect ! Sau se face remediul in sticla de plastic si pe urma sticla se arunca.
Daca doza trebuie repetata, apa se pastreaza asa in pahar maximum 1-2 zile, caci apa care sta se strica si a doua zi se programeaza cu apa proaspata (adica apa veche se arunca, se spala paharul si se puna apa proaspata)
Pt. conservarea remediului mai mult timp se poate adauga ceva 20-30% alcool de tarie 30-40% (ethanol, tzuica, vodka, whiskye, etc) in apa.
Un medic homeopat din USA a remarcat ca remediul din pahar facut numai cu apa a functionat mai multe zile la rand.
Se recomanda totusi ca cel tarziu dupa 2 zile sa se schimbe apa din pahar, programand-o din nou cu eticheta. De fapt din cauza bacteriilor care apar in apa statuta este de recomandat sa se faca zilnic un remediu nou.
Am folosit astfel de remedii in cate sute de cazuri acute si cronice cu succes (deja de peste 3 ani). Remediul astfel fabricat functioneaza identic ca si cel care este fabricat prin dizolvarea unei granule homeopate reale, de la farmacie.
De ce functioneaza aceasta metoda nu este chiar asa de greu de inteles, caci a fost dovedit stiintific de japonezul Masaru Emoto ca apa preia vibratiile unui cuvant si daca acel cuvant consta din numele unui remediu homeopat, atunci apa se programeaza cu aceeasi vibratie ca si cea din remediul homeopat. Hartia este numai o copie a remediului homeopat si are aceeasi vibratie care informeaza apa impregand-o cu vibratia remediului scris pe hartie.
Si apa sfintita ede preot se bazeaza pe acelasi efect.
Si putini stiu, ca de fapt, un remediu homeopat nu contine nimic material in afara de zahar si ca efectul remediului este bazat numai pe vibratia unor substante eterice invizibile si nu de la ceva material continut in granula de zahar. In granula de zahar deci nu este nimic material, masurabil, tot asa cum si pe un CD nu este decat plastic si muzica se afla totusi pe CD.
Cititi aici despre Masaru Emoto si experimentele lui : http://sanatate.findtalk.biz/stiri-si-noutati-care-nu-au-de-a-face-cu-medicina-f100/dr-masaru-emoto-cuvantul-muzica-si-rugaciunea-schimba-calitatea-apei-t201.htm?highlight=masaru
Pentru cei mai multi oameni insa aceasta metoda este greu de crezut iar teoria din spatele ei este grea de inteles. Nu ramane deci decat sa testati.
Metoda cu paharul insa ne ofera posibilitatea de a "fabrica" singuri orice fel de remediu homeopat si orice fel de dilutie la orice ora. Multe dilutii de care este nevoie in homeopatie (dilutii inalte sau dilutii LM ) nu sunt disponibile la orice farmacie.
In plus remediile pot si schimbate si luate fara alergaturi la farmacii, nu costa nici un ban si le avem disponibile la ORICE ora. Un medicament ideal pentru o tara ca Romania und farmaciile homeopate sunt destul de rare sau pentru cei care nu au bani sa le cumpere. In plus este o metoda extrem de folositoare in caz de urgente la care des nu este disponobil remediul potrivit pe moment.
Am aratat aceasta metoda pe care eu o folosesc deja de 3 ani zilnic la catva medici homeopati si dupa ce cativa au incercat-o, s-au mirat foarte mult ca a functionat. Este greu de crezut pt. cei mai multi ca functioneaza, chiar dupa ce o testeaza si se conving singuri.
Metoda este acum, sper, pe cale de extindere, eu sunt un fel de pionier al ei, cum s-ar zice, si metoda are marele avantaj ca pacientul isi poate face in 15-30 de minute orice remediu homeopat numai cu o hartie si un pahar cu apa indiferent unde se afla. Multi din acest forum au fost vindecati cu remedii produse in acest fel si ii rog sa depuna marturie mai jos ca sa se convinga si altii ca acest lucru nu este nici placebo si nici vrajitorie.
Placebo nu are cum sa fie caci metoda a functionat atat la bebelusi, la copii mici, la animale cat si la oameni care nu au stiut ca iau remedii. Prin placebo nu se poate explica nici homeopatia si nici aceasta metoda.
In plus au existat cazuri cand metoda nu a dus la vindecare caci nu a fost dat remediul potrivit si desi pacientul a crezut in metoda, remediul u a avut nici un efect. In cateva cazuri au aparut chiar efecte negative sau inrautatiri temporare la care cei care le-au folosit nu se asteptau, tot asa ca si cu orice remediu homeopat sub forma de granule.
Multi oameni mai atenti vor remarca un gust foarte ciudat la apa: ori metalic, ori statut, ori altfel. Insa gustul nu apare mereu, depinde si de remediu si de dilutie si de persoana. Dilutiile LM se pare ca nu au un gust ciudat. O fata chiar mi-a zis ca paharul se simtea foarte greu in mana. Multi au remarcat un gust ciudat la apa, lucru care arata ca se petrece ceva cu apa, caci un pahar cu apa fara eticheta homeopata nu prinde nici un gust chiar daca este lasat ore intregi.
Si remediile Bach se pot fabrica sa: se scrie "remediu Bach" si se adauga numele lui (eventual si dilutia CH3).
Remediile homeopatice trebuie ferite de lumina si
mirosuri puternice; acestia sunt factorii despre care stim sigur ca pot
sa neutralizeze puterea curativa a remediilor. Cel mai bine se
pastreaza in recipiente de sticla bruna (areactiva), intr-un dulap bine
aerisit, la temperatura camerei sau chiar la o temperatura mai scazuta.
In astfel de conditii, capacitatea curativa a remediilor se conserva, practic, indefinit; exista farmacii care au surse de remedii vechi de zeci de ani si care sunt active. Este bine sa nu tineti remediile in apropierea unor surse constante de radiatii electromagnetice cum ar telefon mobil, televizor, calculator. Nu se stie exact in ce masura sunt influentate, dar o masura de prevedere in plus nu strica niciodata.
Cum se administreaza remediile?
Remediul trebuie luat la distanta de masa si de alte medicamente, in cazul in care sunteti in tratament cronic (alopatic) pentru o anumita afectiune. Cel putin 20-30 minute inainte si dupa remediu, sa nu beti, sa nu mancati si nici sa nu fumati. Este mai bine sa nu atingeti remediul cu mana si sa-l luati cu o lingurita sau direct din flacon. Remediul nu se inghite, ci se suge precum bomboanele; pus pe limba sau sub limba, se dizolva imediat; unele granule sunt mai tari si pot fi sparte intai in dinti. Uneori, remediul se dizolva in apa si se ia conform indicatiilor medicului dumneavoastra homeopat.
Odata administrat, trebuie sa avem grija sa nu antidotam remediul.
Exista multe substante care pot sa interfereze, mai mult sau mai putin, cu actiunea remediului homeopatic. Printre cele mai obisnuite se numara preparatele puternic mirositoare care contin menta, camfor, eucalipt sau alte uleiuri volatile puternic aromate. Cremele, unguentele, lichidele, tabletele, bomboanele, guma de mestecat cu un astfel de continut trebuie evitate cat de mult se poate; la fel, parfumurile si deodorantele cu miros puternic; chiar si pasta de dinti este bine sa nu fie foarte mentolata. Ceaiul de menta nu este recomandat pe timpul tratamentului si nici alte ceaiuri din plante folosite zilnic si in cantitate mare, o perioada lunga de timp; daca se folosesc, trebuie alternate, la maximum 7-10 zile.
Cafeaua, de asemenea, antidoteaza remediile homeopatice. Cat de repede apare acest efect variaza foarte mult de la pacient la pacient, in functie de sensibilitatea fiecaruia, dar, mai devreme sau mai tarziu, efectul se instaleaza. Este important sa nu beti cafea pe timpul tratamentului, altfel remediul nu actioneaza la potentialul sau maxim. Asta nu inseamna sa nu beti doar cele cateva zile cat luati remediul, ci atat cat va recomanda medicul dumneavoastra homeopat; o doza de remediu poate sa actioneze zile, saptamani, luni intregi, in functie de patologie, tip constitutional, remediu, potenta, medicamente asociate etc.
Restrictia pentru ceai (negru, verde, rusesc etc.) nu este absoluta, asa cum este pentru cafea; totusi este recomandat sa nu consumati zilnic, in cantitate mare, ceai "tare" (concentrat).
Fumatul, ca atare, nu se stie daca si cum influenteaza in mod direct actiunea remediului. Este indicat insa sa nu fumati decat la distanta de administrarea remediului si sa reduceti numarul de tigari pe perioada tratamentului... si nu numai. Intoxicarea suplimentara realizata de fumat este, in mod cert, o bariera in procesul de vindecare, indiferent de patologia prezenta.
Actiunea curativa a remediilor poate fi diminuata daca se combat reactiile care pot sa apara in timpul tratamentului. Pe cat posibil, remediul incearca sa curete organismul de toxine, lucru care se poate exterioriza prin transpiratie excesiva, secretii nazale sau vaginale, expectoratie, diaree, urinare mai abundenta, chiar eruptii mucoase sau cutanate. O astfel de reactie nu trebuie combatuta neaparat pentru ca face parte din procesul de vindecare si, daca apare, este un semn ca tratamentul este eficient.
Oricum, nu trebuie sa recurgeti la vreun medicament inainte sa va consultati cu medicul dumneavoastra homeopat, care va va sfatui ce sa faceti. Astfel de reactii, chiar daca sunt neplacute din punct de vedere fizic, sunt insotite, de obicei, de o stare generala de bine si sunt limitate in timp, adica trec de la sine in cateva zile.
Asocierea remediilor cu alte medicamente puternice, cum sunt antibioticele, preparatele cortizonice, hormonii, sedativele, medicamentele neuroleptice etc., diminueaza semnificativ actiunea lor si trebuie evitate pe cat posibil. Sunt situatii in care ele trebuie administrate in paralel si, eventual, remediul homeopatic trebuie repetat mai des pana cand doza de medicamente alopatice se poate reduce.
Alteori, tratamentul alopatic nu se poate intrerupe, de exemplu medicamentele antihipertensive, tonicardiace etc. Ramane la latitudinea medicului homeopat, in colaborare cu medicul de familie si/sau medicul specialist (cardiolog, internist etc.), sa gaseasca solutia cea mai potrivita pentru dumneavoastra, solutie pe care insa trebuie sa o respectati intocmai, fara initiative care ar putea compromite eficienta tratamentului.
In astfel de conditii, capacitatea curativa a remediilor se conserva, practic, indefinit; exista farmacii care au surse de remedii vechi de zeci de ani si care sunt active. Este bine sa nu tineti remediile in apropierea unor surse constante de radiatii electromagnetice cum ar telefon mobil, televizor, calculator. Nu se stie exact in ce masura sunt influentate, dar o masura de prevedere in plus nu strica niciodata.
Cum se administreaza remediile?
Remediul trebuie luat la distanta de masa si de alte medicamente, in cazul in care sunteti in tratament cronic (alopatic) pentru o anumita afectiune. Cel putin 20-30 minute inainte si dupa remediu, sa nu beti, sa nu mancati si nici sa nu fumati. Este mai bine sa nu atingeti remediul cu mana si sa-l luati cu o lingurita sau direct din flacon. Remediul nu se inghite, ci se suge precum bomboanele; pus pe limba sau sub limba, se dizolva imediat; unele granule sunt mai tari si pot fi sparte intai in dinti. Uneori, remediul se dizolva in apa si se ia conform indicatiilor medicului dumneavoastra homeopat.
Odata administrat, trebuie sa avem grija sa nu antidotam remediul.
Exista multe substante care pot sa interfereze, mai mult sau mai putin, cu actiunea remediului homeopatic. Printre cele mai obisnuite se numara preparatele puternic mirositoare care contin menta, camfor, eucalipt sau alte uleiuri volatile puternic aromate. Cremele, unguentele, lichidele, tabletele, bomboanele, guma de mestecat cu un astfel de continut trebuie evitate cat de mult se poate; la fel, parfumurile si deodorantele cu miros puternic; chiar si pasta de dinti este bine sa nu fie foarte mentolata. Ceaiul de menta nu este recomandat pe timpul tratamentului si nici alte ceaiuri din plante folosite zilnic si in cantitate mare, o perioada lunga de timp; daca se folosesc, trebuie alternate, la maximum 7-10 zile.
Cafeaua, de asemenea, antidoteaza remediile homeopatice. Cat de repede apare acest efect variaza foarte mult de la pacient la pacient, in functie de sensibilitatea fiecaruia, dar, mai devreme sau mai tarziu, efectul se instaleaza. Este important sa nu beti cafea pe timpul tratamentului, altfel remediul nu actioneaza la potentialul sau maxim. Asta nu inseamna sa nu beti doar cele cateva zile cat luati remediul, ci atat cat va recomanda medicul dumneavoastra homeopat; o doza de remediu poate sa actioneze zile, saptamani, luni intregi, in functie de patologie, tip constitutional, remediu, potenta, medicamente asociate etc.
Restrictia pentru ceai (negru, verde, rusesc etc.) nu este absoluta, asa cum este pentru cafea; totusi este recomandat sa nu consumati zilnic, in cantitate mare, ceai "tare" (concentrat).
Fumatul, ca atare, nu se stie daca si cum influenteaza in mod direct actiunea remediului. Este indicat insa sa nu fumati decat la distanta de administrarea remediului si sa reduceti numarul de tigari pe perioada tratamentului... si nu numai. Intoxicarea suplimentara realizata de fumat este, in mod cert, o bariera in procesul de vindecare, indiferent de patologia prezenta.
Actiunea curativa a remediilor poate fi diminuata daca se combat reactiile care pot sa apara in timpul tratamentului. Pe cat posibil, remediul incearca sa curete organismul de toxine, lucru care se poate exterioriza prin transpiratie excesiva, secretii nazale sau vaginale, expectoratie, diaree, urinare mai abundenta, chiar eruptii mucoase sau cutanate. O astfel de reactie nu trebuie combatuta neaparat pentru ca face parte din procesul de vindecare si, daca apare, este un semn ca tratamentul este eficient.
Oricum, nu trebuie sa recurgeti la vreun medicament inainte sa va consultati cu medicul dumneavoastra homeopat, care va va sfatui ce sa faceti. Astfel de reactii, chiar daca sunt neplacute din punct de vedere fizic, sunt insotite, de obicei, de o stare generala de bine si sunt limitate in timp, adica trec de la sine in cateva zile.
Asocierea remediilor cu alte medicamente puternice, cum sunt antibioticele, preparatele cortizonice, hormonii, sedativele, medicamentele neuroleptice etc., diminueaza semnificativ actiunea lor si trebuie evitate pe cat posibil. Sunt situatii in care ele trebuie administrate in paralel si, eventual, remediul homeopatic trebuie repetat mai des pana cand doza de medicamente alopatice se poate reduce.
Alteori, tratamentul alopatic nu se poate intrerupe, de exemplu medicamentele antihipertensive, tonicardiace etc. Ramane la latitudinea medicului homeopat, in colaborare cu medicul de familie si/sau medicul specialist (cardiolog, internist etc.), sa gaseasca solutia cea mai potrivita pentru dumneavoastra, solutie pe care insa trebuie sa o respectati intocmai, fara initiative care ar putea compromite eficienta tratamentului.